Een diagnose van een reumatische aandoening heeft niet alleen medische of lichamelijke gevolgen. Vaak beïnvloedt die ook je job of de zoektocht naar een gepaste baan. Reumatische en musculoskeletale aandoeningen zijn één van de belangrijkste oorzaken van werkverlet. Dit heeft verschillende oorzaken. Enerzijds leiden sommige beroepen tot reumatische klachten zoals lage rugpijn, een tenniselleboog of nekklachten.
Anderzijds worden mensen met reumatische aandoeningen die niet werkgerelateerd zijn te weinig omkaderd op de werkvloer zodat ze hun job (tijdelijk) moeten stopzetten.
Maar wat het straffe is: gelijk welk oorzaak het probleem heeft, er valt zo goed als altijd iets aan te doen! Een beetje goede wil van alle betrokken partijen is vaak voldoende om iedereen tevreden én aan het werk te houden. In Vlaanderen bestaan er instanties waar je terecht kunt voor ondersteundende maatregelen op de werkvloer. Zowel voor de werkgever als de werknemer zijn er hulp en tegemoetkomingen voorzien.

Zit jij met vragen rond tewerkstelling? Loopt de zoektocht naar een gepaste werkomgeving wat moeilijk? Wil je (tijdelijk) minder werken? Met deze en andere vragen kan je gratis terecht bij de ReumaCoach via anja@reumanet.be. Zij begeleidt je persoonlijk naar jouw droomjob. Blijf niet bij de pakken zitten en maak werk van je werk!
Time2Work!